Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe jest dość popularne. Postanowiłam upiec je w nieco innym wydaniu. Suszona żurawina pasuje tu doskonale!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając miksowania dodajemy olej i mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy machew i żurawinę. Mieszamy.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Studzimy. Cukier puder rozpuszczamy z odrobiną wody. Powstałym lukrem smarujemy ciasto. Posypujemy żurawiną.