Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe jest dość popularne. Postanowiłam upiec je w nieco innym wydaniu. Suszona żurawina pasuje tu doskonale!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1172
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13219
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1172
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13219
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając miksowania dodajemy olej i mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy machew i żurawinę. Mieszamy.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Studzimy. Cukier puder rozpuszczamy z odrobiną wody. Powstałym lukrem smarujemy ciasto. Posypujemy żurawiną.