Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Marlenka ( masa śmietanowo-krówkowa) świetnie prezentuję się po przekrojeniu. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
W rondlu pogrzewamy masło, miód i cukier. Gdy masło się rozpuści dodajemy sodę wymieszaną z octem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia, ostudzamy. Następnie dodajemy jajka i mąkę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Wałkujemy na wielkość blaszki (25 na 36 cm). Pieczemy na papierze do pieczenia 7 minut w 170 stopniach. Śmietanę ubijamy na sztywno. Śnieżki ubijamy z mlekiem ( wg wskazówek na opakowaniu). Masy łączymy ze sobą. Dodajemy krówkę i delikatnie mieszamy do połączenia się mas. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy. Masę dzielimy na równe części przekładamy placki. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)