Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2530
Dodano: 12.01.2020
Odsłon: 8080
5-6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
W rondlu pogrzewamy masło, miód i cukier. Gdy masło się rozpuści dodajemy sodę wymieszaną z octem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia, ostudzamy.
Następnie dodajemy jajka i mąkę i zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Wałkujemy na wielkość blaszki (25 na 36 cm).
Pieczemy na papierze do pieczenia 7 minut w 170 stopniach.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Śnieżki ubijamy z mlekiem ( wg wskazówek na opakowaniu).
Masy łączymy ze sobą.
Dodajemy krówkę i delikatnie mieszamy do połączenia się mas.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy.
Masę dzielimy na równe części przekładamy placki.
Na wierzchu powinna znajdować się masa.
Posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

catha 18 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam!!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 14 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Świetne :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 13 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

DoktorGosia 12 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszota:)2 Kto głosował? | Odpowiedz