Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8411
Dodano: 02.08.2018
Odsłon: 8208
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ciasto-
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i żółtkami dodawanymi po 1 (9 szt).Przesiać mąkę z proszkiem i dolewać maślankę, ale już mieszać łopatką.Pod koniec po trochu dodać olej , czekoladę i lekko wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40)
Rozsypać owoce, tutaj mrożony agrest.
beza-
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Zmniejszyć obroty miksera i przesiać kisiel, chwilkę wymieszać. Teraz dodać kokos i łyżką lekko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.Można zostawić taką bezę w ,,górach dolinach,, albo wyrównać.
Piec 40-50 min. w 175*.
Po przestygnięciu, polać e esy-floresy ,roztopioną czekoladą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

bryssska 03 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Świetne ciacho ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 02 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Kokos i beza już mi się podoba ;-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 02 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Swietne z kwaskowa nuta owocowa! Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz