Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką to smakowity wypiek z kawaskowatymi owocami, świetny wypiek idealny na podwieczorek do popoludniowej kawy. Przygotowanie takiego przysmaku jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. Ciasto można przygotować z dodatkiem ulubionych, najlepiej drobnych owoców.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 499
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 499
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Składniki
Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej oraz maślankę, całość dokładnie miksujemy. Następnie do masy wsypujemy mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia, całość miksujemy do połaczenia się składników, ciasto powinno być dość gęste. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy. Na wierzchu ciasta układamy owoce.
Do miski wsypujemy mąkę oraz cukier, dodajemy zimne masło i wszystko łączymy, delikatnie rozcierając w palcach do momentu aż powstanie kruszonka czyli ( większe grudki ). Wierzch ciasta posypujemy przygotowaną kruszonką. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około 50 minut, upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.