Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite na każdą porę roku. Idealne na poczęstunek i doskonałe na imieniny. Ciasto niecodzienne, którym zainspirujemy smakiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Suche składniki łączymy ze sobą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do suchych składników mokre. Miksujemy. Na koniec dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Pieczemy ok. 20 minut w 220 stopniach z termobiegiem (do suchego patyczka).
Masa cappuccino: 2 opakowania bitej śmietany Śnieżka 1 i 1/3 szklanki mleka 1 opakowanie mascarpone 2 opakowania śmietan fix 4 łyżki cappuccino Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy serek mascarpone. Miksujemy i wsypujemy cappuccino. Na koniec dodajemy śmietan fix i miksujemy ok. 2 minut.
Masa śmietanowa: 2 opakowania bitej śmietany 2 opakowania śmietan fix 1 i 1/3 szklanki mleka Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Pozostałe składniki: Orzechy do posypania 1 słoiczek masła orzechowego Coca cola 2 opakowania herbatników maślanych PRZYGOTOWANIE Ciasto czekoladowe przekrawamy na 2 części, gdzie blat górny jest cieńszy, bo będziemy go kruszyć. Blat ciasta nasączamy coca colą. Smarujemy je masłem orzechowym. Na to wykładamy herbatniki i smarujemy masą cappuccino. Kolejna warstwa herbatników i masa śmietanowa. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym ciastem i orzechami.