Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na co dzień do filiżanki kawy
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10143
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2763
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1879
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3987
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10143
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2763
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1879
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3987
Składniki
Miękką margarynę utrzeć dodając jajka. Gdy uzyska się w miarę gładką masę dodać cukier i dalej miksować. Potem dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko,aromat, wymieszać z drobno pokrojoną czekoladą
blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do foremki. Piec 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Upieczoną babkę przestudzić i dopiero wyjąć z formy. Posypać płatkami migdałowymi.