Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na co dzień do filiżanki kawy
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4306
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 813
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1083
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4306
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 813
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1083
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Składniki
Miękką margarynę utrzeć dodając jajka. Gdy uzyska się w miarę gładką masę dodać cukier i dalej miksować. Potem dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko,aromat, wymieszać z drobno pokrojoną czekoladą
blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do foremki. Piec 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Upieczoną babkę przestudzić i dopiero wyjąć z formy. Posypać płatkami migdałowymi.