Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na co dzień do filiżanki kawy
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 98
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 98
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Miękką margarynę utrzeć dodając jajka. Gdy uzyska się w miarę gładką masę dodać cukier i dalej miksować. Potem dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko,aromat, wymieszać z drobno pokrojoną czekoladą
blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do foremki. Piec 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Upieczoną babkę przestudzić i dopiero wyjąć z formy. Posypać płatkami migdałowymi.