Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, subtelne ciasto smakuje wyśmienicie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18787
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9517
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4080
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18787
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9517
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4080
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Składniki
Maliny przesmażyć z 10 dag cukru, aby powstała gęsta konfitura.
Jajka ubić na puszysto z 15 dag cukru. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z mąkami i proszkiem, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę. Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Winogrona umyć ułożyć na konfiturze a między nimi biszkopty.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do krzepnięcia. Gdy galaretka zaczyna krzepnąć, śmietanę ubić na puszysto dodać serek oraz tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać, wyłożyć na ciasto, przykryć drugą połową.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce około 2 godzin, podzielić na porcje.