Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z owocami i chrupiącą migdałową skorupką.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1574
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1574
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Składniki
Ciasto robiłam na blasze 23x30cm. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy maślankę, mąki, olej, proszek do pieczenia, kardamon i gałkę. Mieszamy dokładnie. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy wydrylowane wiśnie i śliwki podzielone na ćwiartki. Na górę rozsypujemy płatki migdałowe i posypujemy całość cukrem.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut - do suchego patyczka. Ciasto studzimy, najlepsze jest następnego dnia.