Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z owocami i chrupiącą migdałową skorupką.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2111
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3255
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2111
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3255
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Składniki
Ciasto robiłam na blasze 23x30cm. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy maślankę, mąki, olej, proszek do pieczenia, kardamon i gałkę. Mieszamy dokładnie. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy wydrylowane wiśnie i śliwki podzielone na ćwiartki. Na górę rozsypujemy płatki migdałowe i posypujemy całość cukrem.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut - do suchego patyczka. Ciasto studzimy, najlepsze jest następnego dnia.