Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Więcej
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą, kremową masę. Mąkę przesiewamy do miseczki razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Pod koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Tortownicę ( u mnie śr. 26 cm ) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną. Ciasto dzielimy na dwie równe części i pieczemy po kolei dwa biszkopty ( możemy również wylać całe ciasto i po upieczeniu przekroić na dwie części ) w temp. 180 C przez ok. 25 min. Studzimy.
Z podanej ilości mleka odlewamy 100 ml i mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Resztę mleka wlewamy do garnuszka, dodajemy białą czekoladę i doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszamy płomień i wlewamy wcześniej przygotowane mleko z cukrem i mąką, ciągle mieszając. Podgrzewamy, aż zgęstnieje ( jak budyń ). Studzimy, aż będzie całkowicie zimny.
Margarynę o temp. pokojowej miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem i dodajemy powoli wystudzoną masę budyniową.
Wszystkie składniki polewamy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Studzimy.
Na dno tortownicy wkładamy krążek biszkoptu, następnie wykładamy masę budyniową. Przykrywamy biszkoptem, lekko dociskając. Polewamy przygotowaną wcześniej polewą. Wkładamy do lodówki na min. kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego.
Kruche ciasto z nadzieniem z kakao i mleka w proszku.
Odsłon: 3900
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1058
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 144
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 99
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 303
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 26
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1058
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 144
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 99
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 303
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 26
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą, kremową masę. Mąkę przesiewamy do miseczki razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Pod koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Tortownicę ( u mnie śr. 26 cm ) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną. Ciasto dzielimy na dwie równe części i pieczemy po kolei dwa biszkopty ( możemy również wylać całe ciasto i po upieczeniu przekroić na dwie części ) w temp. 180 C przez ok. 25 min. Studzimy. Z podanej ilości mleka odlewamy 100 ml i mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Resztę mleka wlewamy do garnuszka, dodajemy białą czekoladę i doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszamy płomień i wlewamy wcześniej przygotowane mleko z cukrem i mąką, ciągle mieszając. Podgrzewamy, aż zgęstnieje ( jak budyń ). Studzimy, aż będzie całkowicie zimny. Margarynę o temp. pokojowej miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem i dodajemy powoli wystudzoną masę budyniową. Wszystkie składniki polewamy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Studzimy. Na dno tortownicy wkładamy krążek biszkoptu, następnie wykładamy masę budyniową. Przykrywamy biszkoptem, lekko dociskając. Polewamy przygotowaną wcześniej polewą. Wkładamy do lodówki na min. kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Lody chałwowe
Desery
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Lody chałwowe
Znakomita propozycja na domowe lody chałwowe.
Odsłon: 13
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 2473