Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świątecznie pierniczki, którymi będzie się zajadała cała wasza rodzina. Zawsze rozchodzą się w ekspresowym tempie. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Pierniczki wykonane według tego przepisu nadają się do jedzenia tuż po upieczeniu. Można je jednak przygotować z kilkutygodniowym wyprzedzeniem, tak aby przed samymi świętami skupić się na innych bożonarodzeniowych potrawach i smakołykach.
foremki do wycinania pierniczków
Przepis na pierniki świąteczne dostałam od przyjaciółki, są od razu miękkie,...
Odsłon: 2687
Macie już przygotowane pierniki świąteczne ? jeśli nie to jest jeszcze chwila...
Odsłon: 1206
Pierniczki to obowiązkowe ciasteczka na wigilię i święta. Będą piękna ozdobą...
Odsłon: 1193
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 250
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 250
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Robimy wgłębienie.
Miód podgrzewamy w mikrofali, ciepły przelewamy do mąki. Składniki mieszamy ze sobą łyżką.
Mleko i masło również podgrzewamy w mikrofali. Ciepłe dodajemy do mąki z miodem. Składniki ponownie mieszamy. Następnie do ciasta wbijamy jajka, dodajemy: cukier, sodę, przyprawy i kakao. Zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na cztery części. Każdą z nich rozwałkowujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy kształty przy użyciu foremek.
Pierniczki pieczemy partiami w piekarniku rozgrzanym do 180 przez około 10 minut każda.
Upieczone i przestudzone pierniczki przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Przepisy Desery
Desery
Babeczki cytrynowe
Desery
Tort na 18 -tkę.
Desery
Babka drożdżowa z czekoladą
Desery
Izaura - sernik mojej rodzinki
Babeczki cytrynowe
Przepis na fikuśne babeczki cytrynowe, które sprawdzą się na Wielkanoc
Odsłon: 10
Tort na 18 -tkę.
Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...
Odsłon: 904