Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta na zimno bez pieczenia, zwłaszcza w lecie. Ostatnio koleżanka poczęstowała mnie ciastem z kaszy manny. Nie mogłam uwierzyć, że może ono być tak smaczne. Serdecznie polecam
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2838
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2838
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w ok 800 ml wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki wykładamy na spodzie tortownicy. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukry, dodajemy masło i czekoladę oraz wsypujemy kaszę mannę (w ten sposób nie powstaną grudki). Całość zagotowujemy co chwilę mieszając, aż do momentu gdy nasza kasza zgęstnieje. Jeszcze gorącą kaszę wylewamy na herbatniki.
Truskawki myjemy i umieszczamy głęboko w ciepłym kremie z kaszy. Czekamy aż całość ostygnie. W momencie kiedy nasza galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki, czekamy aż zastygnie. Smacznego:)