Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta na zimno bez pieczenia, zwłaszcza w lecie. Ostatnio koleżanka poczęstowała mnie ciastem z kaszy manny. Nie mogłam uwierzyć, że może ono być tak smaczne. Serdecznie polecam
Galaretki rozpuszczamy w ok 800 ml wody i pozostawiamy do ostygnięcia.
Herbatniki wykładamy na spodzie tortownicy.
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukry, dodajemy masło i czekoladę oraz wsypujemy kaszę mannę (w ten sposób nie powstaną grudki). Całość zagotowujemy co chwilę mieszając, aż do momentu gdy nasza kasza zgęstnieje.
Jeszcze gorącą kaszę wylewamy na herbatniki.
Truskawki myjemy i umieszczamy głęboko w ciepłym kremie z kaszy.
Czekamy aż całość ostygnie. W momencie kiedy nasza galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki, czekamy aż zastygnie.
Smacznego:)
Bardzo lekkie, pyszne i orzeźwiające. Idealne na letnie upalne dni.
Odsłon: 5000
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 48
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 63
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 48
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 63
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w ok 800 ml wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki wykładamy na spodzie tortownicy. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukry, dodajemy masło i czekoladę oraz wsypujemy kaszę mannę (w ten sposób nie powstaną grudki). Całość zagotowujemy co chwilę mieszając, aż do momentu gdy nasza kasza zgęstnieje. Jeszcze gorącą kaszę wylewamy na herbatniki.
Truskawki myjemy i umieszczamy głęboko w ciepłym kremie z kaszy. Czekamy aż całość ostygnie. W momencie kiedy nasza galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki, czekamy aż zastygnie. Smacznego:)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Ciasto miętowo czekoladowe
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 71
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 218