Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Napoleon

Ciasto Napoleon

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 767

Dodano:

Odsłon: 9063

Unikalne i pyszne ciasto „Napoleon”.Najważniejsze jest ugotowanie pysznej, gładkiej śmietany. Dzisiaj pokazuję przepis na pyszną śmietanę. Najważniejsze jest zrobienie wszystkiego, jak na filmie, a wtedy wszystko się ułoży.

Składniki

  • Mleko - 800 ml
  • śmietana - 150 g
  • cukier waniliowy - 10 g
  • cukier - 250 g
  • żółtka - 2 szt.
  • mąka - 4 łyżki
  • ciasto francuskie - 1 kg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto Napoleon

Przygotowanie

  1. Najpierw robimy krem. Podgrzewamy mleko na kuchence, aw międzyczasie mieszamy śmietanę, cukier waniliowy, cukier, żółtka i mąkę w misce. Konieczne jest, aby mieszanina była całkowicie jednorodna bez grudek. Mleko jest już gorące, teraz jest bardzo wolne, stopniowo wlewaj mąkę do mąki i szybko wymieszaj trzepaczką. Wlej około połowy mleka i wlej z powrotem do rondla, aby kontynuować gotowanie. Gotuj, aż będzie gęsta, ciągle mieszając. Powinny pojawić się pierwsze bąbelki, a następnie je wyłączyć. Śmietanka jest schładzana, a następnie można lekko ubić mikserem.

  2. Robię ciasta z ciasta francuskiego. Po prostu podziel go na 4 części i piec na złoty kolor. Po ochłodzeniu ciastek usuń górną warstwę na okruchy i podziel ciastka na dwie dodatkowe części. W ten sposób otrzymuje się 8 ciastek. Smaruję je kremem, posypuję bułką tartą i pozwalam im moczyć przez kilka godzin.
    Nie oceniaj ściśle za tłumaczenie :)
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń