Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest tak proste, że nawet mi się udaje za każdym razem, a efekty smakowe są odwrotnie proporcjonalne do poziomu trudności ;-)
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3755
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3755
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Składniki
orzechy kroimy na dość duże kawałki
jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem, po czym przesiewamy
białka jajek ubijamy na sztywną pianę, ciagle mieszając dodajemy cukier, żółtka i olej, na końcu dodajemy mąkę z dodatkami
uzyskaną masę łączymy z orzechami, jabłkami i rodzynkami, lekko ale dokładnie mieszamy
ciasto wylewamy na formę wyłożona papierem i pieczemy 50 min w temperaturze 180 st. C