Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Też ciasto pomiędzy kruchym a ucieranym, tym razem z dodatkiem orzechów i kokosu. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4170
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416466
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4170
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416466
Składniki
Orzechy i wiórki kokosowe oddzielnie mielimy. Wszystkie składniki oprócz kakao, orzechów i kokosu wyrabiamy w robocie kuchennym lub zagniatamy ręcznie. Gotową masę, jest dość kleista, dzielimy na 2 równe części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej orzechy i kakao. Pierwszą jasną część podsypujemy mąką, wałkujemy i wykładamy na spód blaszki 26 X 18 cm. W cieście robimy małe dołeczki i nakładamy cienką warstwę powideł, tak żeby wypełnić otworki. Drugą część wałkujemy podsypując mąką i nakładamy na jasne ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C około 30-35 minut.