Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto owocowe z kiwi i brzoskwiniami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj pianę z żółtek i cukru. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na pianę z jajek. Dodaj 60 ml wody i wszystko dobrze wymieszaj. Ubij białka na pianę i wmieszaj do ciasta.
Wlej ciasto do wysmarowanej i wysypanej tortownicy. Piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 30 minut. Poczekaj, aż ciasto wystygnie. Następnie wyjmij je z formy. Umyj tortownicę i włóż ciasto z powrotem.
Przygotuj bitą śmietanę, a następnie wmieszaj do niej cukier puder i kwaśną śmietanę. Ciasto posmaruj kremem i wstaw w chłodne miejsce na około godzinę.
Kiwi obierz, brzoskwinie odsącz. Owoce pokrój w plasterki i rozłóż je na stężałym kremie. Zalej tężejącą galaretką.
Czas przygotowania: 60 minut.
Cena porcji: ok. 6 zł, kalorie: porcja 284 kcal.
Krem zrób z jogurtu naturalnego, cukru wanilinowego i żelatyny – będzie mniej kaloryczny.Źródło: Na żywo