Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto owocowe z kiwi i brzoskwiniami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj pianę z żółtek i cukru. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na pianę z jajek. Dodaj 60 ml wody i wszystko dobrze wymieszaj. Ubij białka na pianę i wmieszaj do ciasta.
Wlej ciasto do wysmarowanej i wysypanej tortownicy. Piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 30 minut. Poczekaj, aż ciasto wystygnie. Następnie wyjmij je z formy. Umyj tortownicę i włóż ciasto z powrotem.
Przygotuj bitą śmietanę, a następnie wmieszaj do niej cukier puder i kwaśną śmietanę. Ciasto posmaruj kremem i wstaw w chłodne miejsce na około godzinę.
Kiwi obierz, brzoskwinie odsącz. Owoce pokrój w plasterki i rozłóż je na stężałym kremie. Zalej tężejącą galaretką.
Czas przygotowania: 60 minut.
Cena porcji: ok. 6 zł, kalorie: porcja 284 kcal.
Krem zrób z jogurtu naturalnego, cukru wanilinowego i żelatyny – będzie mniej kaloryczny.Źródło: Na żywo