Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piaskowe z jabłkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Składniki
Zmiksuj śmietankę, cukier i jajka, dodaj olej i olejek waniliowy. Dodawaj stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj na gładką masę. Wylej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180° C. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wstaw do lodówki na godzinę. Jabłka umyj, pokrój w plastry, ułóż je na wierzchu ciasta i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na około godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień