Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piaskowe z jabłkami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 53
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 53
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Składniki
Zmiksuj śmietankę, cukier i jajka, dodaj olej i olejek waniliowy. Dodawaj stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj na gładką masę. Wylej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180° C. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wstaw do lodówki na godzinę. Jabłka umyj, pokrój w plastry, ułóż je na wierzchu ciasta i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na około godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień