Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piernikowe"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1650
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1571
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1650
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1571
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Jajka wbij do miski, wsyp cukier, utrzyj na puszystą masę, po czym wlewając mleko, zmiksuj.
Do masy dodaj roztopioną czekoladę oraz olej. Przełóż ciasto do wyłożonej pergaminem blaszki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 45 minut.
Gotowy piernik przełóż dżemem, polej lukrem i posyp perełkami.Źródło: Kurier TV