Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto piernikowo-jabłkowe

Ciasto piernikowo-jabłkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 501

Dodano:

Odsłon: 944

Łatwe do zrobienia.

Składniki

  • jajka, 3 szt
  • cukier, 1 szklanka
  • mąka, 1 i 1/2 szklanki
  • olej, 1 szklanka
  • cynamon, 1/2 łyżeczki
  • soda, 1 płaska łyżeczka
  • kakao, 1łyżka
  • jabłka, 4 szt
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto piernikowo-jabłkowe

Przygotowanie

  1. Żółtka ucierać z cukrem dodając kolejno olej,mąkę cynamon,sodę,kakao.

  2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

  3. Z białek ubić pianę,dodać do ciasta,wsypać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać.

  4. Piec około 40 minut w temperaturze170 stopni.

  5. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń