Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto porzeczkowe

Ciasto porzeczkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 4051

szybkie ciasto z czerwoną lub czarną porzeczką.

Składniki

  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • jajka 2 szt.
  • olej 6 łyżek
  • cukier 0,5 szklanki
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia płaska łyżeczka
  • porzeczki (czarne lub czerwone)
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka intensywnie miksujemy z olejem i dodajemy cukier. Mąkę przesiewamy i dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia. Wsypujemy do miksowanej masy i dokładnie mieszamy.

  2. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem formy (lub silikonowej) dodajemy oczyszczone owoce lekko je ubijając.

    Pieczemy 30- 40 minut w 175*C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń