Desery Przepis na:
Ciasto "Ananasek"


Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 7227
Dodano: 18.07.2018
Odsłon: 520
Składniki
- BISZKOPT:
- -6 jajek -2 łyżki wody -1 szklanka cukru -1 szklanka mąki
- -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do piecz. -2 łyżki oleju
- MASA BUDYNIOWA:
- -1 puszka ananasów -3 budynie waniliowe
- BEZA:
- - 4 białka - 1 szklanka cukru - 150 g wiórek kokosowych
- ESY-FLORESY:-polewa czekoladowa
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
biszkopt-Do białek wlać wodę i ubić, potem z cukrem. Dodawać po żółtku i dalej ubić. Stopniowo przesiewać mąki z proszkiem do jajek i lekko wymieszać.Na koniec dodać olej i lekko wymieszać.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem. Piec ok.25-30 min. w 175*.
masa-Ananasy odsączyć z soku. Sok uzupełnić do 1 l. wodą i ugotować budynie.Troszkę przestudzić i wylać na biszkopt. -
Owoce pokroić w kostkę. następnie rozrzucić na budyniu i ostudzić.
-
beza-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Domieszać kokos i wyłożyć na budyń. Wstawić do nagrzanego piekarnika 175* i podpiec bezę na złoty kolor.
-
Zimne ciasto polać, polewą w esy-floresy.
Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 18 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam to ciacho :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz