Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe z ananasem. Ciasto z kremem z likierem Advokaat, wyszło bardzo dobre.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
ciasto- Ubić białka ze szczyptą soli a potem z cukrem. Dodawać po żółtku i ubić jak na biszkopt. Przesiać mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać łopatką. Na koniec wmieszać rozpuszczone i letnie masło. Połowę ciasta przełożyć do drugiej miski. Do jednej przesiać kakao i troszkę rozrzedzić mlekiem.
Ciasta jasne rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia.
Ciemne ciasto porozkładać na jasne i rozsmarować.Ananasa odsączyć i pokroić w cząstki. Porozkładać do blaszki i delikatnie go wcisnąć.
Piec ok.50 min. w 175 *C.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem i likierem .Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać na zimne ciasto i wyrównać. Ciasto schłodzić w lodówce.