Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie a co najważniejsze orzeźwiające ciasto.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Suche składniki mieszamy razem.
Następnie dodajemy roztopioną ale nie gorącą margarynę, jajka i wodę. Całość mieszamy (może być ręcznie) do uzyskania jednorodnej masy. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodajemy troszkę wody. Powinno mięć konsystencję płynącego miodu.
Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsypujemy rabarbar który wcześniej oczyszczamy i kroimy na 3-4 cm kawałki.
Pieczemy 40 minutek w 180*C. Smacznego.