Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na coś słodkiego do porannej kawy? Mam dla Ciebie szybki, prosty sposób na sezonowe ciasto z rabarbarem oraz truskawkami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1600
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1600
Składniki
1. Mąkę, proszek, cukier wsypuję do miski, dodaję masło, żółtka (białka zostawiam) i wyrabiam ciasto. 2. Następnie 1//3 części ciasta przekładam do woreczka foliowego i chowam do zamrażalnika a pozostałym ciastem wykładam dno tortownicy. 3. Ciasto piekę 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
4. Białka ubijam na sztywno z cukrem, następnie dodaję budyń w proszku oraz olej. 5. Masę wykładam na ciasto, na masie układam pokrojony rabarbar oraz truskawki.
6. Wierzch ciasta posypuję kruszonką z tartego na tarce o dużych oczkach, pozostałego ciasta (wcześniej schowanego do zamrażalnika). 7. Ciasto piekę rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
8. Gotowe. 9. Smacznego.