Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe do którego pasują wszystkie owoce. Jest mało słodkie i lekkie i trochę suche jak to ciasta biszkoptowe. Dlatego można do niego podawać np. budyń albo lody waniliowe. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia i zawsze się udaje. Wykorzystane są do niego truskawki i rabarbar..
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Białka i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier, cały czas ubijając. Dodawać po jednym żółtku i zmiksować do połączenia. Przesiać mąkę z proszkiem do masy i wymieszać. Na koniec wlać przestudzone masło i wymieszać. Formę z odpinaną obręczą o średnicy 23-27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Na górę wyłożyć lekko oprószone mąką truskawki i pokrojony w małe kawałki rabarbar, wciskając je lekko do środka. Piec w temperaturze 180ºC przez około 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka.