Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto serowe z truskawkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Kostkę do pieczenia Kasia odmierzyć za pomocą podziałki znajdującej się na opakowaniu. Rozpuścić w rondelku. Odstawić do przestudzenia. Jajko roztrzepać z mlekiem i wymieszać z przestudzoną Kasią.
Mąkę bezglutenową wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Wlać płynne i całość dobrze wymieszać. Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę. Dodać twaróg i zagnieść ciasto.
Formę o wymiarach 22x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przełożyć lekko rozwałkowane ciasto. Truskawki pozbawić szypułek, rozłożyć na cieście. Posypać cukrem trzcinowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 35 minut.
około 50 min.
Na sernik najlepiej wziąć twaróg półtłusty albo tłusty. Od sera chudego ciasto będzie suche i mało smaczne. W ostateczności można jed nak wymieszać twaróg chudy z odrobiną tłustej śmietany.Źródło: Życie na gorąco