Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto , mało słodkie z delikatną nuta kawy:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy cukier i dalej miksujemy, dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki przesiac przez sitko i wraz z proszkiem do pieczenia dodawac stopniowo do masy delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Dodac wodę. Masę wlewamy do dużej prostokątnej formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30min w 180 stopniach.
MASA: Twaróg+cukier+rum utrzec mikserem na jednolitą masę. Żelatynę rozpuscic w 40ml kawy. Wlac do masy i dokładnie wymieszac. Słodką śmietanę ubic i wymieszac delikatnie z masą serową.
Ostudzony biszkopt nasączyc zimnym ponczem. Wyłożyc masę serowo-kawową. Udekorowac wg uznania- ja posypałam mieloną kawą. Ciasto wstawic do lodówki. Smacznego