Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy, masa śmietanowa i mus truskawkowy. Połączenie idealne :)
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka.
Miksować jeszcze chwilę.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką,
żeby składniki się połączyły.
Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 15-20 minut.
Przygotować mus truskawkowy.
Truskawki zblendować.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Zostawić do wystudzenia, co jakiś czas mieszając. Kiedy wystygną, wlać do truskawek. Chwilę zmiksować, lub dokładnie wymieszać łyżką.
Jeśli mus, będzie za mało słodki, dodać cukier
puder i ponownie wymieszać.
Zostawić do stężenia.
Przygotować masę śmietanową.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystudzenia, co jakiś czas mieszając.
Śmietanę ubić, dodać mascarpone. Ubijać jeszcze chwilę.
Łyżkę masy śmietanowej, dodać do tężejącej galaretki i wymieszać.
Następnie powoli przelać do masy śmietanowej, cały czas miksując.
Gotową masę, wyłożyć na przestudzony biszkopt.
Wstawić do lodówki, do czasu stężenia musu truskawkowego.
Kiedy mus zacznie tężeć, wyłożyć go na masę śmietanową.
Tak przygotowane ciasto, wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3866
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 355
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 92
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 811
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3866
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 355
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 92
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 811
Składniki
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Miksować jeszcze chwilę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką, żeby składniki się połączyły. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 15-20 minut.
Przygotować mus truskawkowy. Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Zostawić do wystudzenia, co jakiś czas mieszając. Kiedy wystygną, wlać do truskawek. Chwilę zmiksować, lub dokładnie wymieszać łyżką. Jeśli mus, będzie za mało słodki, dodać cukier puder i ponownie wymieszać. Zostawić do stężenia.
Przygotować masę śmietanową. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystudzenia, co jakiś czas mieszając. Śmietanę ubić, dodać mascarpone. Ubijać jeszcze chwilę. Łyżkę masy śmietanowej, dodać do tężejącej galaretki i wymieszać. Następnie powoli przelać do masy śmietanowej, cały czas miksując. Gotową masę, wyłożyć na przestudzony biszkopt.
Wstawić do lodówki, do czasu stężenia musu truskawkowego. Kiedy mus zacznie tężeć, wyłożyć go na masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto, wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 136
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 270