Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest bardzo łatwe ciasto do zrobienia. Chyba już łatwiej się nie da. Poza tym pychota.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Składniki
Wszystkie sypkie składniki dokładnie razem wymieszać. Połowę mieszanki wsypać do tortownicy ( średnica 20 cm ) wysmarowanej masłem. Poukładać ciasno truskawki. Truskawki wcześniej oczyścić, umyć, pozbawić szypułek. Na truskawki wysypać pozostałą mieszankę. Na wierzchu poukładać masło pokrojone na małe kawałki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Po upieczeniu ciasto wystudzić, kroić, zajadać. Można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego