Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne. Wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na stole.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Truskawki zamroź dzień wcześniej. Szpinak rozmroź (ja podgrzewałam na patelni). Jajka ubij przy użyciu miksera z cukrem. Dodawaj powoli olej. Dodaj oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj szpinak. Wymieszaj łyżką. Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Piecz w 170 stopniach C przez ok. 1 h. Placek przekrój na dwie części. Jedną zostaw w całości, drugą pokrusz. Truskawki posiekaj. Galaretki rozpuść w dwóch szklankach wody. Wlej je do truskawek. Zmiksuj. Masę truskawkową wyłóż na ciasto. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Przykryj śmietaną masę truskawkową. Wierzch ciasta pokryj pokruszonym ciastem. Ciasto można ozdobić cukrową posypką.