Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy posypany prażonym słonecznikiem.Połączenie smaków wspaniałe, całość smakuje wybornie.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 816
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2049
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 816
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 52
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2049
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli dodać cukier, żółtka, olej oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budynkami. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu ciasto podzielić na pół.
Budynie ugotuj w 1 literze mleka według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu budyń utrzyj z masłem dodaj 0,5 puszki masy kajmakowej . Na patelnie wsyp słonecznik dodaj cukier, masło,mleko i upraż na złoty kolor.
Przecięty biszkopt nasącz naparem z kawy, na pierwszy blat wyłóż krem i przykryj drugim nasącz naparem i posmaruj pozostała masą kajmakową. Wierzch ciasta posyp słonecznikiem.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto jest przepyszne.Polecam.