Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do wykonania, robi się go bardzo szybko a najważniejsze: to zawsze się udaje.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Jajka i cukier dobrze ubić trzepaczką sprężynową. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Pod koniec wlać do ciasta olej i kilka kropli aromatu, delikatnie wymieszać. Foremkę do ciasta o wym. 12x24 cm, wysmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą lub mąką, Wyłożyć ciasto./ Ja do ciasta włożyłem jeszcze trochę truskawek mrożonych /. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.