Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto truskawkowe ze śmietanką"
Ciasto: masło, cukier i cukier waniliowy utrzyj na puszystą masę. Kolejno wbij do niej jajka. Dodaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszaj mikserem.
Formę z kominem posmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą i napełnij ciastem. Piecz około 40 minut w temp. 175 stopni. Wystudź, wyjmij z formy. Rozetnij na 3 placki.
Krem: truskawki oczyść, umyj. Połowę drobno pokrój, resztę potnij na ćwiartki i plasterki. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Kwaśną śmietanę, połowę kremówki, skórkę i sok z cytryny oraz zagęstniki ubij.
Spód wieńca posmaruj połową kremu, wyłóż połowę drobno pokrojonych truskawek. Przykryj drugim plackiem, wyłóż resztę kremu i posiekanych truskawek, połóż trzeci placek.
Pozostałą kremówkę ubij, posmaruj nią cały wieniec. Udekoruj resztą truskawek i ew. melisą.Źródło: Naj
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 18
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 13
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 34
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 35
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 18
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 13
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 34
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 35
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Składniki
Ciasto: masło, cukier i cukier waniliowy utrzyj na puszystą masę. Kolejno wbij do niej jajka. Dodaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszaj mikserem.
Formę z kominem posmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą i napełnij ciastem. Piecz około 40 minut w temp. 175 stopni. Wystudź, wyjmij z formy. Rozetnij na 3 placki.
Krem: truskawki oczyść, umyj. Połowę drobno pokrój, resztę potnij na ćwiartki i plasterki. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Kwaśną śmietanę, połowę kremówki, skórkę i sok z cytryny oraz zagęstniki ubij.
Spód wieńca posmaruj połową kremu, wyłóż połowę drobno pokrojonych truskawek. Przykryj drugim plackiem, wyłóż resztę kremu i posiekanych truskawek, połóż trzeci placek.
Pozostałą kremówkę ubij, posmaruj nią cały wieniec. Udekoruj resztą truskawek i ew. melisą.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 238
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 427