Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto twarogowe z jabłkami i musli.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. W osobnej misce rozetrzeć biały ser z jogurtem naturalnym i mlekiem. Do roztartego białego sera dodać ubite jajka z cukrem. Następnie proszek do pieczenia mieszamy z mąką. Mąkę przesypujemy do mokrych składników. Jabłka umyć, osuszyć. Pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Ćwiartki delikatnie ponacinać. Formę o wymiarach ok 24X24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Na tak przygotowaną formę wyłożyć połowę ciasta, posypać musli i przykryć pozostałym ciastem. Jabłka powciskać w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.