Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jeżynami, podane z dodatkiem kwaskowatego musu jeżynowego.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sok z połowy cytryny. Białka ubić na pianę, następnie wmieszać do ciasta. Wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Połowę jeżyn poukładać na wierzchu ciasta, drugą część zostawić na mus. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec około 1 godzinę, sprawdzić patyczkiem czy już upieczone.
Ciasto polać lukrem cytrynowym i przygotować mus :) Zblendować pozostałą część jeżyn i w zależności jaki mus lubicie dosłodzić odrobinkę cukrem pudrem lub zostawić taki jaki będzie. Ja nie dosładzałam, wyszło idealnie. Kawałek ciasta z pysznym musem jeżynowym - naprawdę warto:)
Smacznego!!!