Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jeżynami, podane z dodatkiem kwaskowatego musu jeżynowego.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 806
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 420
Szybka i prosta babka
Odsłon: 88
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 806
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 420
Szybka i prosta babka
Odsłon: 88
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sok z połowy cytryny. Białka ubić na pianę, następnie wmieszać do ciasta. Wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Połowę jeżyn poukładać na wierzchu ciasta, drugą część zostawić na mus. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec około 1 godzinę, sprawdzić patyczkiem czy już upieczone.
Ciasto polać lukrem cytrynowym i przygotować mus :) Zblendować pozostałą część jeżyn i w zależności jaki mus lubicie dosłodzić odrobinkę cukrem pudrem lub zostawić taki jaki będzie. Ja nie dosładzałam, wyszło idealnie. Kawałek ciasta z pysznym musem jeżynowym - naprawdę warto:)
Smacznego!!!