Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ucierane z polewą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Mak zalej mlekiem. Zmiksuj masło, cukier, skórkę pomarańczową, jajka. Wsyp mąkę z proszkiem, wlej sok pomarańczowy oraz mleko z makiem. Upiecz ciasto, ostudź.
Czekoladę pokrusz. Rozpuść ją w kąpieli wodnej i wymieszaj ze śmietaną. Polewą polej zimne ciasto, odstaw.
Porcje 12 90 min Cena 1,80 zł Kalorie 450 kcal
Katarzyna Wenc z RzeszowaŹródło: Takie jest życie