Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ciasta zajmuje około 10 minut. Jest proste i niedrogie – jak większość moich ciast. Przepis jest bardzo stary, ale ciasto wychodzi bardzo smaczne i ciekawe w smaku dzięki dodatkowi białego sera.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Składniki
Ser rozcieramy widelcem, a następnie ucieramy z miękką margaryną. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy żółtka, mąkę, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i proszek do pieczenia - miksujemy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek i mieszamy (masa jest bardzo gęsta). Wykładamy na kwadratową blachę (moja ma bok 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem.