Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-11-2020
Szybkie i proste ale efektowne ciasto. Nikt Wam nie uwierzy że zrobiliście je w 20 minut.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3127
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 743
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 254
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3127
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 743
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 254
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki mieszamy max 5 minut w robocie kuchennym. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 C około 30 minut. Studzimy. Warstwa dyniowa. Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Studzimy. Schłodzone mieszamy z musem dyniowym, cukrem i sokiem cytrynowym. Z ciasta odkrawamy wierzch i odkładamy na bok. Spód ciasta wkładamy do tortownicy lub nakładamy obręcz. Na ciasto wykładamy mus dyniowy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa dyniowa stężeje ubić śmietanę. Masa śmietankowa. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i śmietan-fix. Ubitą śmietanę rozłożyć na musie dyniowym. Na wierzch pokruszyć środek odkrojonego ciasta. Schłodzić..