Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale połączenie smaku gruszki i wanilii. W sam raz do kawy na jesienne wieczory.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Masło w temp. pokojowej utrzyj na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, ucierając dodaj po 1 jajku. Dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Na koniec dolej ciepłe mleko.
Ciasto dokładnie wymieszaj, przelej do keksówki, gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie paski, poukładaj w cieście lekko dociskając. Piec około 40 min. w temp. 160 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.