Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne kolorowe ciasto
Ciasto:Białka ubić.Stopniowo dodawać cukier i żółtka.Połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/40 cm.Piec w temperaturze 180stopni przez 30min.
Masa budyniowa:Szklankę mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku roztrzepać żółtka i obie mąki.Wlać na gotujące mleko.Margarynę utrzeć.Dodawać przestudzony budyń.Mase budyniową podzielić na 2części.Do jednej wsypać kakao do drugiej wlać sok z cytryny.
Wykonanie ciasta:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.Mleko w puszce zalać wodą.Gotować na małym ogniu 3 godziny.Jeden plat ciasta posmarować dżemem i masą z kakao(kładzioną w odstępach)Między masę kakaową włożyć masę cytrynową.Na masie wyłożyć karmel(w odstępach)Przykryć drugim płatem ciasta.Polać polewa.Udekorować wg. uznania.Polewa:50g.margaryny,3łyżki kakao,3łyżki cukru,3łyżki wody.Wode z cukrem zagotować dodać margaryne i na koncu kakao chwilke zagotowac i posmarowac ciasto.
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 1078
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 52
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 1078
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 52
Składniki
Ciasto:Białka ubić.Stopniowo dodawać cukier i żółtka.Połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/40 cm.Piec w temperaturze 180stopni przez 30min.
Masa budyniowa:Szklankę mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku roztrzepać żółtka i obie mąki.Wlać na gotujące mleko.Margarynę utrzeć.Dodawać przestudzony budyń.Mase budyniową podzielić na 2części.Do jednej wsypać kakao do drugiej wlać sok z cytryny.
Wykonanie ciasta:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.Mleko w puszce zalać wodą.Gotować na małym ogniu 3 godziny.Jeden plat ciasta posmarować dżemem i masą z kakao(kładzioną w odstępach)Między masę kakaową włożyć masę cytrynową.Na masie wyłożyć karmel(w odstępach)Przykryć drugim płatem ciasta.Polać polewa.Udekorować wg. uznania.Polewa:50g.margaryny,3łyżki kakao,3łyżki cukru,3łyżki wody.Wode z cukrem zagotować dodać margaryne i na koncu kakao chwilke zagotowac i posmarowac ciasto.
Przepisy Desery
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 12
Sernik pieczony na jogurtach
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera...
Odsłon: 139