Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ucierane ciasto z jabłkami i orzechami na oleju czyli ciasto wiewiórka. Bardzo lubię takie połączenie! Zachęcam do wypróbowania, ciasto jest bardzo wilgotne i mega proste do przegotowania.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać i dokładnie wymieszać w misce. Orzechy drobno posiekać. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Do misy miksera wbić jajka, dodać cukier i całość ubijać na jasną i puszystą masę przez kilka minut. Kiedy masa jest już biała zmniejszyć obroty miksera na minimalne i dodawać partiami naprzemiennie suche składniki i olej.
Następnie do masy dodać posiekane orzechy, pokrojone jabłka i całość wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 20 x 30 cm), wierzch wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C w funkcji góra - dół. Ciasto piec 30 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Smacznego!