Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne ciasto podobne do sernika, na spodzie brownies
...ale pyszny.
Odsłon: 711
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 626
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
...ale pyszny.
Odsłon: 711
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 626
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
Składniki
Rozpuściłam czekoladę z masłem w kąpieli wodnej (w rondelku nad parującą wodą). Jajka ubiłam z cukrem na jasną pianę, dodałam mąkę i masę z czekolady. Wymieszałam. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wyłożyłam na nie ciasto.
Piekarnik rozgrzałam do 180 st. Białka ubiłam na sztywną pianę, pod koniec dodałam cukier puder. Żółtka wymieszałam z budyniem i cukrem waniliowym, dodałam do piany, powoli dodałam jogurt i wlałam olej. Wymieszaną delikatnie całość wylałam na ciemne ciasto.
Na ciasto wyłożyłam wiśnie ( mogą być z nalewki lub konfitury) i polałam polewą czekoladową.