Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto, pachnące i smakujące jak popularny likier. Dodatek truskawek sprawia, że jest orzeźwiające i jeszcze pyszniejsze :)
Najlepiej żeby alkohol i olej były w temperaturze pokojowej, więc wyciągamy je z z lodówki około 2 godzin wcześniej.
Truskawki umyć, wyszypułkować, jeśli są duże przekroić na pół.
Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na piankę.
Następnie do miski wlać olej, likier, wsypać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Prostokątną blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, poukładać na nim truskawki, jeśli są duże przeciąć na pół (nie wciskać ich w ciasto, same się zapadną).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć blaszkę i piec około 45 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu).
Studzić przez pierwsze 30 minut przy uchylonym piekarniku, potem wyciągnąć na blat i obficie posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 129
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 94
To może trochę kontrowersyjny wpis, ale tym razem się nie pochwalę, bo napraw...
Odsłon: 72
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 129
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 94
To może trochę kontrowersyjny wpis, ale tym razem się nie pochwalę, bo napraw...
Odsłon: 72
Składniki
Najlepiej żeby alkohol i olej były w temperaturze pokojowej, więc wyciągamy je z z lodówki około 2 godzin wcześniej. Truskawki umyć, wyszypułkować, jeśli są duże przekroić na pół. Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na piankę. Następnie do miski wlać olej, likier, wsypać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, wszystko zmiksować na jednolitą masę. Prostokątną blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, poukładać na nim truskawki, jeśli są duże przeciąć na pół (nie wciskać ich w ciasto, same się zapadną). Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć blaszkę i piec około 45 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu). Studzić przez pierwsze 30 minut przy uchylonym piekarniku, potem wyciągnąć na blat i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego !
Przepisy Desery
Desery
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Desery
Koperty z borówkami
Desery
Ciasto Stracciatella z borówkami
Desery
Placek cappucino
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia – tym razem o klas...
Odsłon: 203
Koperty z borówkami
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 129