Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 773
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 773
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Masło drobno siekam. Wrzucam do malaksera. Dodaję przesianą mąkę, cukier, proszek, jogurt wymieszany z miodem i jaja. Miksuję do połączenia i uzyskania ładnej kuli. Dzielę ją na połówki. Owijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki.
Blachę wykładam papierem do pieczenia. Wykładam pierwszą połówkę ciasta. Dociskam dłonią, żeby wyrównać. Nakłuwam widelcem. Piekę około 15 minut w 175 stopniach Celsjusza. Studzę.
Budyń przygotowuję według opisu na opakowaniu, ale ze zmniejszoną ilością mleka. Owoce wrzucam na rozgrzaną patelnię. Zalewam miodem pitnym i duszę. Zagęszczam mąką ziemniaczaną.
Przestudzony spód posypuję bułką tartą. Wykładam owoce. Wylewam budyń. Nakładam drugą połowę ciasta – jeśli zmroziło się mocno, to należy zetrzeć je na tarce. Moje było miękkie, a spieszyłam się, więc rozkruszyłam je. Zapiekam wszystko około 35-40 minut. Studzę, posypuję cukrem pudrem i ozdabiam porzeczkami.