Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z agrestem i różową pianką"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Wszystkie ciasta starannie siekam i zagniatam ciasto. Dzielę je na dwie części – jedną trochę większą. Tę większą rozwałkowuję i wylepiam nią dno blaszki do pieczenia (moja ma 25 x 34 cm). Na cieście rozkładam agrest.
Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo wsypuję cukier, a na końcu kisiel. Masę wykładam na agrest. Na wierzch ścieram na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Piekę w temp. 190oC ok. 40 min.
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie