Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z agrestem i różową pianką"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
Wszystkie ciasta starannie siekam i zagniatam ciasto. Dzielę je na dwie części – jedną trochę większą. Tę większą rozwałkowuję i wylepiam nią dno blaszki do pieczenia (moja ma 25 x 34 cm). Na cieście rozkładam agrest.
Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo wsypuję cukier, a na końcu kisiel. Masę wykładam na agrest. Na wierzch ścieram na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Piekę w temp. 190oC ok. 40 min.
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie