Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy po jednym całym jajku i cały czas miksujemy.Gdy jajka połączą się z margaryną dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i wszystko razem łączymy
Banany obieramy ze skóry i kroimy na pól plastry ,skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem (nie musi być dokładnie) ,dodajemy do ciasta i mieszamy mikserem lub łyżką
Formę keksową o wymiarach 8/32 cm wysmarować tłuszczem ,wysypać bułką tartą,przełożyć do niej ciasto ,włożyć do piekarnika i piec w temp.180-200 stopni około 40-50 minut.Sprawdzamy patyczkiem ,gdy patyczek jest suchy po wyjęciu z ciasta ,ciasto jest upieczone