Desery Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy po jednym całym jajku i cały czas miksujemy.Gdy jajka połączą się z margaryną dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i wszystko razem łączymy
Banany obieramy ze skóry i kroimy na pól plastry ,skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem (nie musi być dokładnie) ,dodajemy do ciasta i mieszamy mikserem lub łyżką
Formę keksową o wymiarach 8/32 cm wysmarować tłuszczem ,wysypać bułką tartą,przełożyć do niej ciasto ,włożyć do piekarnika i piec w temp.180-200 stopni około 40-50 minut.Sprawdzamy patyczkiem ,gdy patyczek jest suchy po wyjęciu z ciasta ,ciasto jest upieczone
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 06 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda i taki wyrośnięty , też niedawno robiłam , ale przyznam ,że twój lepiej mi się podoba.Zabieram do ulubionych,następnym razem zrobię po twojemu.Pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz