Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne, szybkie , smaczne ciasto z aromatycznymi brzoskwiniami. Zapraszam :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 100
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 100
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puch. W drugim naczyniu zmiksować do białości jajka z cukrem, dodać do masła i dalej miksować. Dodać jogurt , sok z cytryny i mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto drewnianą łyżką. Połówki brzoskwiń przekroić jeszcze na pół. Blachę /23x35/ wyłożyć papierem do pieczenia , przełożyć ciasto i poukładać na nim ćwiartki brzoskwiń.
Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić ciasto. Piec ok.1 godziny. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić. Śmietanę zmiksować na sztywno i cienką strużką wlewać zimną galaretkę. Wstawić do lodówki i gdy zacznie tężeć wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach gorzką czekoladę. Ciasto jeszcze wstawić do lodówki do stężenia śmietany. Życzę SMACZNEGO!