Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika, rabarbar się już pokazał, czemu nie skorzystać
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1679
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1474
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1469
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1683
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1679
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1474
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1469
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1683
Składniki
1. 2 szk. mleka, śmietanę oraz cukier gotujemy w garnku.
2. W misce rozrabiamy w 1 szk. mleka budynie.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż budyń zgęstnieje, studzimy.
4. Do miski wsypujemy mąkę.
5. Dodajemy jajka oraz żółtko.
6. Następnie margarynę, śmietanę, sól, cukier, proszek dopieczenia.
7. Wyrabiamy ciasto.
8. ¾ części ciasta wykładamy na blaszkę 24cm na 24 cm. 9. ½ ciasta wkładamy do zamrażalnika. 10. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C.
11. Rabarbar myjemy i kroimy drobno. 12. Mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną.
13. Na ciasto wykładamy budyń.
14. Rabarbar układamy na budyniu.
15. Kruszymy resztę ciasta na rabarbar.
16. Na koniec kruszymy migdały i posypujemy ciasto. 17. Zapiekamy jeszcze 20 minut w 180 ˚ C.
18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.