Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika, rabarbar się już pokazał, czemu nie skorzystać
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12734
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13925
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5807
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12734
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13925
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5807
Składniki
1. 2 szk. mleka, śmietanę oraz cukier gotujemy w garnku.
2. W misce rozrabiamy w 1 szk. mleka budynie.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż budyń zgęstnieje, studzimy.
4. Do miski wsypujemy mąkę.
5. Dodajemy jajka oraz żółtko.
6. Następnie margarynę, śmietanę, sól, cukier, proszek dopieczenia.
7. Wyrabiamy ciasto.
8. ¾ części ciasta wykładamy na blaszkę 24cm na 24 cm. 9. ½ ciasta wkładamy do zamrażalnika. 10. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C.
11. Rabarbar myjemy i kroimy drobno. 12. Mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną.
13. Na ciasto wykładamy budyń.
14. Rabarbar układamy na budyniu.
15. Kruszymy resztę ciasta na rabarbar.
16. Na koniec kruszymy migdały i posypujemy ciasto. 17. Zapiekamy jeszcze 20 minut w 180 ˚ C.
18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.