Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, delikatne ciasto z galaretką i ciepłymi lodami. Coś dla tych, którzy cenią sobie mniej słodkie desery
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 208
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 960
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 769
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 208
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 960
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 769
Składniki
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy folią aluminiową. Na spód układamy herbatniki.
Galartekę cytrynową rozpuszczamy razem z żelatyną w 450 ml wrzątku. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy serek waniliowy a następnie zimną galaretkę. Lekko tężejącą masę przelewamy na herbatniki a następnie delikatnie wciskamy w nią lody (ja obcinam z lodów wafelki, które są na spodzie). Pozostawiamy do całkowitego stężenia.
W międzyczasie rozpuszczamy 2 galaretki i pozostawiamy do wystudzenia. Lekko tężejące wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).