Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe z gruszkami i bitą śmietaną.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Składniki
ciasto- Masło zmiksować z cukrem i dodawanym po jednym jajku. Do tego przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować.Połowę ciasta rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
Do drugiej części ciasta,dodać rozmieszane kakao z mlekiem.Dodać utartą na tarce czekoladę, wymieszać. Rozsmarować na cieście w blaszce.
Gruszki obrać, pokroić na kawałki. Rozsypać na ciasto, lekko wciskając.
Piec 45-50 min.w 180*.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dodawać porcjami serek i zmiksować.Dolewać żelatynę, szybko ale krótko i zmiksować. Zaraz wyłożyć na zimne ciasto
Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić.