Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, bardzo proste. Delikatnie słodkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, z nuta owocową, pod pierzynką z kruszonki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy i delikatnie wymieszać. Rozbełtać jajka i dodać je do mąki oraz resztę składników (maślanka, olej, olejek). Wymieszać wszystko do momentu połączenia się składników- ale nie na gładką masę- muszą być widoczne ''grudki''.
Na kruszonkę: stopić masło, dodać cukier i mąkę - dokładnie wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 24x28cm, wlać ciasto. Na wierzchu poukładać owoce i posypać kruszonką. Piec przez około 50-60min w piekarniku nagrzanym do 170 st.C.
przepis z moimi modyfikacjami pochodzi ze strony : o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl