Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, bardzo proste. Delikatnie słodkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, z nuta owocową, pod pierzynką z kruszonki.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 98
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 98
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cukier waniliowy i delikatnie wymieszać. Rozbełtać jajka i dodać je do mąki oraz resztę składników (maślanka, olej, olejek). Wymieszać wszystko do momentu połączenia się składników- ale nie na gładką masę- muszą być widoczne ''grudki''.
Na kruszonkę: stopić masło, dodać cukier i mąkę - dokładnie wymieszać.
Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 24x28cm, wlać ciasto. Na wierzchu poukładać owoce i posypać kruszonką. Piec przez około 50-60min w piekarniku nagrzanym do 170 st.C.
przepis z moimi modyfikacjami pochodzi ze strony : o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl